Enigma Bewindvoering

Veelgestelde vragen

 • Wat is beschermingsbewind?

  Beschermingsbewind is een juridische maatregel ter bescherming van de onderbewindgestelde. De bewindvoerder neemt alle administratie en financiën van u over. Zie pagina “Diensten” voor meer informatie over deze maatregel.

 • Hoe kan ik mij aanmelden?

  U kunt het contactformulier invullen. Dan zal er binnen 24 uur contact met u worden opgenomen. U kunt ons ook benaderen per e-mail of telefonisch via de contactgegevens (hyperlink naar contact).

 • Zijn er kosten verbonden aan het aanmelden voor bewindvoering?

  Een aanmelding en onze adviesgesprekken zijn gratis.

 • Wanneer kunnen jullie van start en mijn bewindzaken regelen?

  Zodra wij de beschikking hebben ontvangen van de rechtbank kunnen wij van start.

 • Waarom zou ik cliënt moeten worden bij Enigma Bewindvoering i.p.v. een ander bewindvoerderskantoor?

  Maatwerk is enorm belangrijk in dit vak. Enigma Bewindvoering heeft dit hoog in het vaandel staan en juist daarom is het fijn om voor Enigma Bewindvoering te kiezen. Wij maken een plan van aanpak op maat en daarin communiceren transparant naar u toe wat wij verwachten en hoe het traject eruit gaat zien.

 • Kan ik zelf internetbankieren?

  U krijgt als cliënt een beheer- en leefgeldrekening. De beheerrekening heeft de bewindvoerder in beheer. Hier worden de vaste van betaald en komt het inkomen op binnen. De leefgeldrekening is de rekening waar u als cliënt uw leefgeld op ontvangt. Deze rekening heeft u zelf ook inzichtelijk in uw internetbankieren.

 • Krijg ik mijn post nog thuis gestuurd?

  Al uw post over uw financiële zaken worden verstuurd naar het postadres van de bewindvoerder. Dus geen zorgen meer over de velen enveloppen. De bewindvoerder neemt dit volledig in beheer en zal ervoor zorgen dat alle zaken op de achtergrond voor u geregeld worden. Uw persoonlijke post wordt daarentegen wel naar uw eigen adres gestuurd, denk aan tijdschriften, de krant of uw medische post.